Over Mij

Wie ben ik, wat doe ik en wat houd mij bezig?

IMG_1160

Ruby van der Kuil

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruby van der Kuil, 25 jaar en woonachtig in Julianadorp. Al van kleins af aan ben ik een creatieve duizendpoot. Al meerdere malen heb ik geëxposeerd met mijn kunst en ik hoop dit in de toekomst ook te blijven doen. Verder heb ik cursussen gevolgd rondom tattoo kunst en hoe te tatoeëren. Ook heb ik in de praktijk geleerd om dit te doen en ben ik werkzaam geweest als tattoo artiest. Momenteel werk ik als ervaringsdeskundige bij de GGZ. Dit geeft mij veel voldoening. Maar dat stopt mij niet van lekker creatief bezig blijven.

Verder heb ik een achtergrond in Marketing en Communicatie en heb ik een opleiding Communication and Multimediadesign gevold aan de HvA

Wat doe ik?

Ik aquarelleer, maak tattoodesigns en maak profetische kunst.

Aquarelleren is een waterverf gebaseerde kunstvorm. Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Zelf gebruik ik het liefst felle kleuren en maak ik gebruik van een “spetterend” effect. Ik laat de verf leven door, wanneer het nog nat is, de verf uit te laten lopen en spetters door de afbeelding te creëren.

Tattoodesign maar ik graag. Losse designs voor zowel grote als kleine tattoos. Sleeves maak ik niet. Mijn achtergrond in design helpt mij om zowel digitaal als met de hand gave designs te maken. Mijn sterke punt is anatomie, met specifiek de handen, handbotten en schedels.

Verder maak ik profetische kunt. Profetisch schilderen is schilderen door inspiratie door de Heilige Geest. Profetisch betekent zoiets als horen van God. Door te bidden en te mediteren laat ik mij inspireren. Vaak maak ik een kunststuk met daarbij een tekst.