Over Mij

Wie ben ik, wat doe ik en wat houd mij bezig?

IMG_1160

Ruby van der Kuil

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruby van der Kuil, 25 jaar en woonachtig in Julianadorp. Al van kleins af aan ben ik een creatieve duizendpoot geweest. Al meerdere malen ben heb ik geëxposeerd met mijn kunst en ik hoop dit in de toekomst ook te blijven doen. Verder heb ik cursussen gevolgd rondom tattoo kunst en hoe te tatoeëren. Ook heb ik in de praktijk geleerd om dit te doen. Ik ben iets minder dan een jaar actief geweest als tatoeëerder. Kort na mijn start kreeg ik de kans om mijn huidige baan te kunnen starten: ervaringsdeskundige bij de GGZ. Dit geeft mij veel voldoening. Maar dat stopt mij niet van lekker creatief bezig blijven.

Mijn achtergrond is dat ik marketing & communicatie heb gestudeerd op het MBO en vervolgens Multimediadesign heb gestudeerd aan de HVA.

Wat doe ik?

Ik aquarelleer, maak tattoodesigns en maar profetische kunst.

Aquarelleren is een waterverf gebaseerde kunstvorm. Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Zelf gebruik ik het liefst felle kleuren en maak ik gebruik van een “spetterend” effect. Ik laat de verf leven door, wanneer het nog nat is, de verf uit te laten lopen en spetters door de afbeelding te creëren.

Tattoodesign maar ik graag. Losse designs voor zowel grote als kleine tattoos. Sleeves maak ik niet. Mijn achtergrond in design helpt mij om zowel digitaal als met de hand gave designs te maken. Mijn sterke punt is anatomie, met specifiek de handen, handbotten en schedels.

Verder maak ik profetische kunt. Profetisch schilderen is schilderen door inspiratie door de Heilige Geest. Profetisch betekent zoiets als horen van God. Door te bidden en te mediteren laat ik mij inspireren. Vaak maak ik een kunststuk met daarbij een tekst.

Ruby van der Kuil

Who am I?

My name is Ruby van der Kuil, 25 years of age and living in Julianadorp, the Netherland. Ever since I was a little girl I have been creative. I have participated in multiple art exhibitions and hope to continue to do so in the future. I also followed multiple courses surrounding tattoo art and how to actually apply the tattoo. I have practical training as well. I have only actively been a tattoo artist for less than a year. Shortly after my start as an indipendent tattoo artist, I got the chance to work at my current job as a peer expert at the GGZ (mental health facility). I love my current job a lot but it does not stop me from keeping myself creativly active.

My background is in Marketing & communications en continued my studies in Multimediadesign at the HVA (University of applied sience in Amsterdam.

What do I do?